fredag den 7. december 2012

Velkommen

Nu hvor Julen rigtig er over os, så skal hoveddøren også være klar til at byde gæster velkommen. Derfor kunne en krukke dekoration ikke gøre det, men en dørkrans måtte også til. Det er faktisk slet ikke så svært at lave den. En alm. halmkrans hvor jeg har bundet grønt på, især thuja, da den giver en flat overflade, hvilket jeg havde brug for da jeg skulle fylde kranse ud med meget andet. Derefter skulle limpistolen igang, med at lime alle kuglerne m.m. på kransen, derfor er en glat overflade på kransen nemmere at arbejde med.

De sammen farvet kugler er også brugt i dekorationen i krukken. Når lysene så er tændt, ja så kan man byde gæster hjertelig velkomme til vores lille hjem.

Sct. Hans urt er en dejlig plante som bør være i alle haver. De blomster når det meste af haven er ved at være færdig med blomstring og forlænger dermed blomstring tiden i haven. Lader man dem stå, hvilket jeg synes man skal, så står de, især nu her med sne over landet, som flotte skærme

Det er også en plante som kan stå mange steder da den godt kan tåle at det er lidt tørt engang imellem. En god ide er dog at plante dem imellem andre så de har nogle at læne sig op af, da mange Sct Hans urt har en tendens til at lægge sig lidt ned og bliver åben i midten af planten. Ved at den har naboer som "presser" den lidt så falder den ikke ud men bliver stående flot oprejst, som her på billedet. Denne gruppe har stået imellem buksbum, og hostaer. Det hjælper selvfølgenlig at jeg ikke kan lide bart jord, da det bare er ekstra arbejde i haven, men helst vil have dækket det hele med planter, så det stå frodigt og tæt over alt. Dermed bliver haven også en del nemmere at passe.
Sct Hans urt kan man i dag også få i mange slags, men de mest alm er den lidt brandt røde og de hvide. og fra de som bliver lysegrønne i bladene og til dem som næste er mørk røde/lilla farve blade. Men tjek nettet ud for her kan man finde mange info om hvilken typer man kan få og hvordan de klare sig bedst. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar