lørdag den 9. november 2013

Blomster (næsten) året rundt

Jeg kigget lige lidt på de billeder som der er blevet taget i haven i gennem dette år og synes lige jeg vil viste lidt af hvad der kommer her i løbet af et år. Jeg prøver så godt som muligt at have blomster så lang tid som muligt, hvilket lykkes ganske godt.
Vi starter året med krokus og vintergækker 
Så kommer påskeklokker og julerosen
Påskeliljer er det næste som kommer i blomst 
De spirende tulipaner som senere vil står med blomst ved april - maj. Har plantet 4 potter i år, som næste år vil pryde vores indgang
Så i Maj starten en 2 måneds sæson med blomster fra 27 forskellig Rhododendron  
Slut maj og start Juni er der flest blomster blandt Rhododendron 
Cirka ved samme tid nemlig maj - juni kommer iris i blomst 
Valmure er i start Juni og Juli
Storkenæb er også omkring Juni og Juli og nogle af dem blomster faktisk endnu her den 9 nov. Det er en plante som jeg holde meget af. Den er meget taknemlig og hvis folk vil have en nem have bør den være at finde der.  
Haven mod syd hvor Storkenæb og valmur er i blomst. 
Pæon er også omkring Juli måned at den kommer i blomst
og så er det snart tid til Syren og mange andre stauder starter deres blomstring periode. Staude bedet start med blomster i Juni og har blomst til slut september. 
Roser kommer starter her i Juli og nogle har remonteret så de var med blomst i september også. 
Studendre neliker er også en sommer blomst som er her i Juli og august måned.
Hen mod slutning af august og september blomster disse hosta hvor også dagliljer og gul solhat står i blomst. 
Krysantemum er dem som slutter feste af med at være i blomst fra midt september og til første natte frost, så de står med blomst endnu.

Hvor meget gør du for at have blomster så lang tid af året som muligt? Hvilken typer blomster har du i haven som kan dække de tidere hvor der nogle gang er lidt småt med blomster?

Jeg fik helt lyst til at lave et lille projekt for mig selv til næste år. Der vil jeg forsøge at tage billede af hver plante med blomster så snart den starter og dermed lave en billede serie af året der gik i haven. Vi må se om det lykkes. Og gør det det, så vil i her på bloggen kunne se dette. 

Imorgen skal roserne dækkes af for vinteren da den første nattefrost nu er på vej. Så i dag er blevet brugt til at samle gran m.m. som skal bruges til vinterdækning samt til jule dekorationerne. Jeg skal nok tage lidt billeder af dette og bringe her. 


1 kommentar:

  1. Lækre billeder fra din blomstrende have. Spændende om du lykkes til næste år med dit projekt med at tage billeder af alle blomstrende planter.

    SvarSlet