lørdag den 27. maj 2017

Maj 2017

Lidt billeder fra have som den tager sig ud i dag. Senere kommer der lidt forklaring til de forskellig steder og hvad der er sket siden sidst, for der er sket en del siden Jul :-)
Bedet i midten er den som blev anlagt sidste år.

En ny bænk er kommet til i år, så vi nu har endnu flere steder at sidde og nyde haven. Faktisk er der indtil nu kommet 3 nye bænke til og 2 mere er på vej.Storkenæb er blandt favoriterne når det kommer til stauder. Denne især, med den grønne og "sorte" blade og helt mørk lilla farve blomster


Her kan man se hvordan vores pergola er ved at tage sig ud. 

Side indgangen til pergolaen

Fra pergolaen er der kig til køkken haven, hvor der en gang kommer drivhus også, bag springevandet/spejlbassinget. Her er så kigget modsatte vej, hvor man i baggrunden kan se min konens have i haven.

Vores springvand rundt omkring i haven køre på solceller. Nogle med batteri så de også kan køre om aften. Nemt og smart, så man ikke skal trække ledning og bruge strøm på det.


Endnu en af de nye bænke i haven

Her er så den sidste nye bænk i haven

Om mod vores bålplads, er bedet udviget lidt så der er kommet lidt mere indgang denne vej og senere er det planen at der skal være en form for jern pergola over græsplænen så det bliver en form for port den vej.

Nord for huset, var der tidligere en smal stykke græsplænen, som det tog vores robot en del tid at klippe. Det er væk nu og det er plantet til, som vi så kan nyde fra stuen, og soveværelset i stedet for græsplænene, som en dag var svært at holde fri for mos. 


Her er så en af de steder hvor en af haven projekter er i gang. Der var tidligere sidste år, nogle buske, som dækket jorden. De er nu fjernet efter mange timers arbejde, og med tiden kommer det rhodrondendron i det bed, sammen med andre stauder også og endnu et vand bassin. Vand bassinget er ved at blive anlagt. 3 bassinger med vandfald i mellem. 


En skov sti er også blevet anlagt siden sidst. Her er stien som går fra haven og om til læg bæltet omkring haven, hvor der er helt skov stemning. Det er planen at der med tiden skal komme nogle sjove indslag på den sti. Så det er noget helt andet and resten af haven og en form for overraskelse i sig selv. Et projekt godt i gang men ikke helt færdig endnu


Kigget fra vores bålplads og op i den anden ende af haven, hvor en af de nye bænke er for enden, som en form for fokus punkt. 

Ja det var så lidt nyt fra vore have. 
Hvis man gerne vil se mere til haven er det meget snart mulighed for det. D 5 juni er der Grundlovsmøde i vores have fra kl 9 til ca kl 12. Hvor Søren Gaden kommer. 
Den 7 Juni om aften er Herning havekreds på besøg så der er også en mulighed for besøg. 

3 kommentarer:

  1. Ja mon ikke der er sket en masse siden jul, det ser sådan ud. Flot have du har.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  2. Fine billeder- det burde de også være med det tilløb 😋

    SvarSlet