tirsdag den 26. november 2013

Vores Jule dekoration 2013

Så er de dekorationer som vi skal have i vores lille hjem lavet og her er de. Jeg håber at de måske kan de bringe inspiration for nogle.

En ny dørkrans er der også blevet lavet. Jeg holde dog fast i guld kuglerne og brugte ude over kugler nødder. Kransen er bundet af thuja. 
Det smitter. Når jeg går i gang med at lave dekorationer, så vil min bedre halvdel også være med og i år blev det blandt andet til denne nisse dekoration som stod under skabene i køkkenet. Derfor er der ingen lys i den.  
Årets nye farve er rød som denne dekoration, som står på vores skænk, sammen med andre røde dekorationer. Det vil jeg vise en anden dag.  
Bordfadet er også dekoraret. De forskellig gran og grønt, ligger bare løst på fadet, med fordi de er presset sammen på midten så bliver de hvor de er. Dermed kan de holder til lys også stod rimelig fast. 
Vandre turen i skoven kan nogle gang bringe nyt til julen, som denne dekoration. Roden er en ny træ rod som jeg har fundet i skoven. Roden blev vasket godt og grundigt. Træet tørret og givet en gang olie så farven komme bedre frem i træet.  
Efter vores besøg rundt blandt blomster butikkerne her til jul, fik min kone lidt inspiration hos Birthes blomster i Herning. De havde en del dekoratione med lidt grønt også en del nødder og andre brune natur ting. Min kone lavet denne dekoration efter følgende. Rigtig flot og natur udseende. 
Året kalender lys. Der skulle nok kunne være mange brænde timer i den.  
Den store stamme er igen at finde i år. 
I år blev første gang vi har en advent krans hængende. Tidlige har jeg lave dem til bordet, men i år blev den mere tradionel, dog med lidt nyt, da jeg har lavet en "bånd" af kugler 4 steder, hen over kransen. Kransen er også lavet af thuja og ikke gran som eller er mest normalt. I toppen inde i midten hænge en guld stjerne. Ud over kugler er der lidt nødder og kanel på den.  
Lige som sidste år har jeg også lidt i sølv farve og igen disse 3 potter som har hver sig størrelse. I stedet for traditionel sløjfe, så blev til det hvid læder strimler som gør det ud for sløjfen. 

Det var starten på julen hos os. Når weekenden komme og jeg kan tage nogle billeder med dagslys, så de bedre kan ses, så vil jeg gøre dette. Jeg håber det kan bruges som inspiration for nogle her på bloggen. Glædelig Jul

fredag den 15. november 2013

Jule inspiration

Vi havde i går fornøjelsen af en jule inspirations aften i HaveOasen. Her vist Kim lidt af nye trend inden for Juledekorationer. Denne års farve er rød og grøn. De gamle Jule farver kommer igen.
Som i kan se var alt der blev lavet i går i røde og grønne farver. Dog et par enkelte med guld
En smuk jule buket 
En jule buket behøves ikke at være svær at lave, se bare her, enkelt og smuk. 
En lidt anderledes vase, som er fyldt med guldsten og så lavet en tæppe af blød engefær over på med lidt pynt.  
Flot bord dækning til spisebordet. Et stykke træ dækket med rød silkepapir og på limet 4 kugler. Et par grene holdes oppe af elefant ståltråd.  
En flot sammeplantning med mange hyacinter. 
 Hjerteformet træ bakker som er malet røde. Vi var så heldig at vinde den ene med kalender lys i, som har 3 kugler og nogle kogler limet i bunder, hvor der i kuglerne er lidt grønt og en enkelt rød nelike. Enkelt og smuk kalender lys. Der er klart et par ting som jeg kan bruge som inspiration når jeg går i gang med dekorationerne næste weekendt. Det vil jeg selvfølgelig også ligge nogle billeder op af. 

lørdag den 9. november 2013

Blomster (næsten) året rundt

Jeg kigget lige lidt på de billeder som der er blevet taget i haven i gennem dette år og synes lige jeg vil viste lidt af hvad der kommer her i løbet af et år. Jeg prøver så godt som muligt at have blomster så lang tid som muligt, hvilket lykkes ganske godt.
Vi starter året med krokus og vintergækker 
Så kommer påskeklokker og julerosen
Påskeliljer er det næste som kommer i blomst 
De spirende tulipaner som senere vil står med blomst ved april - maj. Har plantet 4 potter i år, som næste år vil pryde vores indgang
Så i Maj starten en 2 måneds sæson med blomster fra 27 forskellig Rhododendron  
Slut maj og start Juni er der flest blomster blandt Rhododendron 
Cirka ved samme tid nemlig maj - juni kommer iris i blomst 
Valmure er i start Juni og Juli
Storkenæb er også omkring Juni og Juli og nogle af dem blomster faktisk endnu her den 9 nov. Det er en plante som jeg holde meget af. Den er meget taknemlig og hvis folk vil have en nem have bør den være at finde der.  
Haven mod syd hvor Storkenæb og valmur er i blomst. 
Pæon er også omkring Juli måned at den kommer i blomst
og så er det snart tid til Syren og mange andre stauder starter deres blomstring periode. Staude bedet start med blomster i Juni og har blomst til slut september. 
Roser kommer starter her i Juli og nogle har remonteret så de var med blomst i september også. 
Studendre neliker er også en sommer blomst som er her i Juli og august måned.
Hen mod slutning af august og september blomster disse hosta hvor også dagliljer og gul solhat står i blomst. 
Krysantemum er dem som slutter feste af med at være i blomst fra midt september og til første natte frost, så de står med blomst endnu.

Hvor meget gør du for at have blomster så lang tid af året som muligt? Hvilken typer blomster har du i haven som kan dække de tidere hvor der nogle gang er lidt småt med blomster?

Jeg fik helt lyst til at lave et lille projekt for mig selv til næste år. Der vil jeg forsøge at tage billede af hver plante med blomster så snart den starter og dermed lave en billede serie af året der gik i haven. Vi må se om det lykkes. Og gør det det, så vil i her på bloggen kunne se dette. 

Imorgen skal roserne dækkes af for vinteren da den første nattefrost nu er på vej. Så i dag er blevet brugt til at samle gran m.m. som skal bruges til vinterdækning samt til jule dekorationerne. Jeg skal nok tage lidt billeder af dette og bringe her. 


lørdag den 2. november 2013

De sidste lyspunkter i haven

Ja jeg havde godt nok skrevet i sidste blog at det var de sidste blomster, men da froste endnu ikke har været her, er der faktisk her den 2 nov, stadig blomster i haven. Dem fanget jeg lige i dag så i også kan se dem.
Helt sjovt at der stadig er hindbær, dog ikke så søde som tidligere, men stadigvæk. 


En klatrerosen som stadig også står med blomst. En lille dejlig lys punkt at se blomster her i november


Endnu en klatrerose, som står med blomst. Denne er nærmest dobbel i sin blomst. 

Op mod syd gavlen af huset står denne rose endnu med blomst og dufte faktisk stadig lige som den gør om sommeren. 

Også ved vores indkørsel er der roser med blomster, endnu. Morten Kogh som jeg tidligere har skrevet om, har faktisk et par stykker, men de er ikke så pæne mere, men duften er der fra dem. Denne på billedet, står endnu flot med sine stærke røde knopper. En flot velkomst. 
Krysantimum er en sikker blomst på denne tid, ind til froste kommen. De og mange andre blomster er med til at slutte dette blomster år af. Jeg prøver at have så mange forskellig planter at jeg har blomster i haven fra de først vintergækker og til nattefrosten kommer igen i oktober - november. 

De kan fåes i mange flotte farver

Jeg kan især godt lide denne, som er helt tæt og dobbel i udseendet. 


Sammen passer de lys lilla asters og krysantimum godt sammen i deres farver. Når bladene er faldet af træerne, så synes jeg alle farver lyser op, når resten af haven er klædt i brune, gul og røde farver. 
Den milde efterår har gjort at en påskeklokke er gået i blomst. Den er lige tidlige nok ud, så jeg er spændt på at se om den kommer igen til næste år med blomster. 
En storkenæb (Geranium) har også holdt sig godt med blomster og står endnu med frisk blomster. Den nyde vi, da den står lige uden for vores have stuen. 

Men nu skal jeg snart have knolde op af potterne, og sat tulipan løg til næste år. Potterne skal snart køre ind i udestuen så de kan overvinter der og snart starter julen for os. Jeg er så småt begyndt at købe nogle ting som skal bruges til juledekorationerne. Når den tid kommer vil jeg selvfølgelig lave et blog indlæg om dette så i kan se dem og måske selv få inspiration til jeres.