onsdag den 28. november 2012

En ekstra er der altid plads til

Der var lige lidt ekstra plads på vores spisebord, så der måtte jeg jo lave en endnu en dekoration til og det blev til denne. Håber i kan li´ den
Så er der også lys og jule glæde på bordet. 

Som jeg tidligere har skrevet så er det også nu man ser tilbage på have året og planlægger næste år. Jeg har dog lige nogle frø som i dag skal i jorden og det er helt rød valmuer. Det bliver første gang i vores have. De skal selvfølgelig, for mig, være i vores brændte og stærke farvet afdeling mod syd. Jeg vil en af de næste dage ligge min have plan op og forklare lidt om hvordan havn er delt op, i de forskellig farver. Det var især her i dette forår at jeg med stor hjælp fra min kone, fik flytte rundt i have så den nu er mere farve delt end tidligere. Det har jeg allerede nydt her i år, men når det vokser helt sammen til næste år så skal det nydes endnu mere. Vi har også fået en del krysantemum her i år fra Ukraine, hvor de gro i mange haver. Jeg er meget spændt på at se hvordan de klar vejret her i Danmark. Ligeledes er der i en afdelign af have kommet en del planter fra Ukraine af forskellig art. De er dog først plantet her i efteråret så vi ved ikke endnu hvordan de bliver.

Det er i bedet som er foran bænken at alle planterne fra Ukraine er plantet. Ved siden af bænken kan man se den engelske rose som vi har købt og plantet i år. Den har en helt vidunderligt duft. Jeg er ikke så god til at huske navne, men det vil jeg finde ud af senere så jeg kan fortælle lidt mere om den. Faktisk købte vi 5 nye sorter af roser i år. En af dem er plantet ved hovedindgangen hvor det blev til 3 planter af sorten "Morten Kork" som også har en dejlig duft, som byder gæster velkommen. Men alle de roser tager vi lige en anden dag

mandag den 26. november 2012

Inspiration som smitter af


Nu kan jeg også glæde mig over at mine dekorationer smitter af på andre, nemlig min kone, som i år har lavet sine egne dekorationer, selv om hun siger at hun ikke kan finde ud af det, så synes jeg hun har fået lavet en par gode dekorationer.
Denne er i vores køkken og man bliver jo helt lækker sulten af at se på den. Desværre lidt svært at spise slikket da det er limmet fast, hvilket sikret er en god løsning ellers vil jeg bare plyndre den, hehe :-)

En mindre nisselandskab som pynter i vores bade værelse. 

Klar til Julens komme

Julens står for døren og huset er nu pyntet op så nu kan december kommer med ro i sindet. Dekorationerne er lavet for i år og lidt nyt inspiration er også kommer i dekorationerne denne år. Dog holder jeg også meget af de mere trationelle dekorationer
Fik ideen til denne dekoration sidste år og den blev vel modtaget så den succes måtte gentages 

Årets adventskrans, selv om der efter hånden ikke er meget krans over det. Tro at jeg næste år vil have en til at hænge som i de gode gamle dag. 

En meget trationel dekoration for mig

Årets nye inspiration. 3 størrelse potter med lidt af samme stil. I den mindste pot skal der lige købes de små lys som vi også har i juletræet, så er den helt klar.

En lidt anderledes dekoration. Jeg fandt denne træstamme for en del år siden og fjernet alt det som var rådnet og har så givet den olie. Den lyset dejligt op i hjørnet ved siden af vores tv

Årets kalender lys. Gode og tradionelle jule farver.
Jeg håber det kan inspirerer jer til jeres jule dekorationer. Nu vil vi har i vores lille hus nyde julen og slappe af. Mangler kun et par gaver så er vi helt klar til Julens komme. 

Jule står for døren

Start blog. Ja så gik starten på min blog, man må jo heller få det lært, så andre end mig selv kan følge med i min have. Jeg håber det kan være inspiration for nogle at læse om min have.
Min have interesse startet en del år tilbage med en lille hjørne af min mors store køkkenhave. Det er i dag endt med min egne hus med have, men drømmen om en endnu større have er til stede :-)
Men nu da det ikke er så meget have tid mere, så er det jo godt at Julen står for døren. Åres jule dekorationer er ved at blive lavet, men i skal ikke snydes for et af sidste år dekorationer. December tiden er også en dejlig tid til at sidde og læse om haver og planlægge næste års haveprogram. Skal der ændres noget eller er det bare en tilpasning. Det farlig ved at læse for meget om haver er at ens planer om bare at tilrette lidt, ender med plan ændring af dele af have og endnu større projekter, som man næste ikke kan vente med at føre ud i livet.